“Je krijgt de keuze uit allerlei verschillende pianostukken, maar kunt ook zelf met liedjes komen die je graag wilt spelen. Zowel pop als klassiek en jazz. Ik vind het na vier jaar nog steeds leuk om piano te spelen en heb al veel van Henri geleerd.”

– Noor

“Dat Henri naast muzikaal ook sociaal is maakt de lessen prettig, met steeds weer een nieuwe uitdaging.”

– Henny

“Ik heb dit jaar mijn eerste piano les gehad.
Ik heb een leuke meester hij maakt veel grapjes.
Liedjes die ik graag wil spelen leert hij mij ook.
Ik hoop dat ik lang piano les van hem hem”

– Britt (8)

“Henri past de lessen in functie van mijn tempo aan. Géén verplichte taken , maar hij motiveert me wel om zoveel mogelijk te oefenen. Hij geeft ook geregeld een complimentje, dat is natuurlijk ook tof, zeker omdat ik van mezelf vind dat ik niet zo’n snelle leerling ben. En even een praatje vooraf, geeft ook al een goed gevoel. Als het aan mij ligt, kom ik nog wel een paar jaartjes!”

– Elly

“Als oudere beginner kwam ik dit jaar bij Henri voor pianoles. Buiten de basis pianoleer heeft hij me al wat bekende popliedjes leren spelen. Zo pas ik het geleerde meteen toe in een wat hippere melodie. Het half uurtje pianospelen is zo voorbij. In een ontspannen sfeer, maar met aandacht voor dat wat nog beter kan. Ik ga er altijd met plezier naar toe en vergeet even mijn drukke leventje. het geeft me energie!”

– Toine

“Ik ben absoluut geen pianotalent. Een begenadigd pianist zal ik daarom nooit worden. En toch volg ik al jarenlang pianoles bij Henri. Op het eerste gezicht is dat misschien wat vreemd. Maar iedere keer ga ik weer met volop plezier naar Budel. Zeker, de voortreffelijke koffie lokt, maar allereerst en vooral blijft Henri mij inspireren om op mijn niveau een aanhoorbaar geluid uit de piano te krijgen en lukt het hem mij iedere keer weer stapjes vooruit te blijven maken. Inspirerend, professioneel, humorvol en altijd met een luisterend oor: dat is Henri.”

– Jan

“Ik heb al ruim 15 jaar les van Henri en ik leer nog steeds nieuwe dingen. Hij is betrokken en in staat om zich aan te passen aan wat ik nodig heb en wil. Of ik nu zin heb om klassiek te spelen of om los te gaan in jazz en blues, het kan allemaal. Hij houdt me bij de les wanneer dat nodig is en geeft me de vrijheid om te genieten van muziek, en daar gaat het uiteindelijk om!”

– Rein

“Ik kwam bij Henri op les met de wens om “vrijer” te worden op de piano. Van mijn vorige klassiek georienteerde docent had ik geleerd stukken van bladmuziek te spelen, en dat bracht steeds mooiere (en moeilijkere) stukken op mijn pad. Maar ik wilde een andere afslag nemen: juist zelf een liedje op de piano kunnen spelen, inclusief begeleiding. Ik ben halverwege de reis: sommige akkoorden beginnen al als vertrouwde vrienden te voelen en ik kan vanuit een akkoordenschema + melodielijn na wat oefenen een liedje spelen. Ik denk dat Henri me kan helpen om ook de tweede helft van de reis tot een succes te maken, zodat ik echt vrij op de piano kan zijn!”

– John

“Al een tijdje ga ik wekelijks met veel plezier naar Henri Vonken in Budel voor pianoles. De lessen zijn zeer inspirerend. Het is fijn dat de lessen op jouw voorkeur en stijl worden afgesteld. Het gaat echt om jou en wat je zelf wilt (gaan) spelen op de piano.

Soms neem ik zelf uitgekozen bladmuziek mee die ik van internet vandaan gehaald heb. Henri speelt het stuk direct en leert je het nummer stap voor stap op jouw niveau.
Als een gedeelte te moeilijk is, bewerkt Henri het muziekstuk in een paar tellen zodat het makkelijker wordt en je toch verder kunt.
Op deze manier heb ik als beginner al liedjes geleerd waarvan ik dacht dat het niet eens mogelijk zou zijn voor ‘mijn niveau’.
Geen ‘Mieke heeft een lammetje’ dus! (Tenzij je dat wilt.)”

– Rowan (26)

Mijn eigen favoriete jazz muziekstijl leren spelen op de piano, door het spelen van mijn favoriete muzieknummers waarbij de muziektheorie ondersteunend is en niet leidend. Daar was ik naar op zoek en heb ik gevonden bij Henri.
Via Kollee muziek in Weert ben ik in contact gekomen met Henri. Vanaf het kennismakingsgesprek (waar ik wegging met een van mijn favoriete nummers dat ik kon oefenen) volg ik iedere les met veel plezier en ga ik met veel enthousiasme naar huis om het geleerde te (be)studeren. Samen bepalen we welk volgend nummer er wordt gestudeerd, of welke onderwerp we behandelen. Dat kan ook zelf meegebracht nummer zijn. Ook wil ik graag weten welke onderliggende muziektheorie er is, dus van tijd tot tijd komt dat ook aan bod.

Ik heb sinds begin 2016 les en als ik kijk wat ik nu al kan (praktijk) en ken (theorie) ben ik verbaasd hoe snel dit is gegaan.

– Thijs 

“Waarom ik al meer dan 20 jaar piano-les heb bij Henri? Dat spreekt voor zich: Henri is een vakman ten top, geeft les op hoog niveau en past zich moeiteloos aan aan het niveau van de leerling. Met geduld, humor en in ontspannen sfeer blijft hij inspireren en mij motiveren in mijn pianospel. Ik weet niet of ik ooit nog zal stoppen…”

– Luuk

“Henry is een goede leerkracht met veel talent en hij kan je inspireren om verder te gaan.”

– Thomas

“Ik heb dit jaar mijn eerste piano les gehad.
Ik heb een leuke meester hij maakt veel grapjes.
Liedjes die ik graag wil spelen leert hij mij ook.
Ik hoop dat ik lang piano les van hem hem”

– Britt (8)

“Henri Vonken is een aantal jaar mijn pianoleraar geweest en dat is mij zeer goed bevallen.
Normale leraren zouden beginnen met noten lezen en oefeningen doen (wat ook zeker mogelijk is, zou je dat willen) maar ik wilde iets anders.
Ik wilde persoonlijk geen pianoles zoals je op een andere plaats zou krijgen maar ik wilde liedjes spelen uit het hoofd die ik mooi vond, en dat gaat bij Henri.
Ik bracht mijn eigen bladmuziek mee die ik had gevonden op internet, Henri keek er een paar seconden naar en speelde het even zelf om te horen hoe het klinkt. Hier ben ik elke keer nog van onder de indruk geweest.
Daarna gingen we aan de slag om mij het liedje te leren. Ook heeft Henri boekjes liggen met bladmuziek van populaire nummers waar ik er ook een paar uit heb geleerd.
Ik wilde ook een paar keer liedjes spelen waarbij ik moest zingen.
Bij dit soort nummers pakte Henri soms zijn accordion om de zang te spelen terwijl ik het piano deel speelde, dit zorgde ervoor dat ik een goed gevoel ervoor kreeg en het ook makkelijker was om te beginnen met zingen(eerder nog nooit gedaan).
De sfeer is ontspannen en er is altijd tijd voor een praatje. Ik ben elke keer met plezier naar de les gegaan. Ik kreeg echt het gevoel dat hij voor iedere leerling een op maat gemaakte les stijl ontwikkeld die het beste bij de leerling past.
Ik raad iedereen die beginnend of gevorderd is en (beter)piano wilt leren spelen om dat bij Henri Vonken te doen!”

– Paul

 

“Henri is al járen mijn sprankelende pianoleraar; flexibel, gezien zijn opmerking vandaag nog bij een foute noot: “dat klinkt ook leuk maar dat stáát er niet”,
Hij heeft áltijd goede zin, is enthousiast en weet me steeds weer te inspireren tot béter spelen.
Dank je wel Henri!”

– Evelien

“Henri Vonken is naast een zeer vakkundig pianodocent tevens een bijzonder aimabel persoon.
Zijn gastvrijheid en brede interesse maken een uurtje pianoles voor mij een prettige combinatie van zowel educatie als ontspanning.”

– Stefan

“Lisa: pianoles bij Henri is leuk en hij kan goed uitleggen hoe het moet!”
Sarah: Zijn pianoles is precies op maat: muziekstukken naar eigen smaak, theorie waar nodig EN een persoonlijke aanpak die je thuis doet voelen…”

– Lisa (9), Sarah (39)

“Ik ben Jacqueline. Ik ben 64 jaar oud en ik heb al heel wat jaren les van Henri. Met veel plezier ga ik iedere week naar hem toe. Henri is prettig in de omgang. Hij geeft hulp als dingen niet lukken en is samen met mij blij als een muziekstuk juist goed lukt. Het allerfijnste vind ik dat hij volgend is in mijn (muzikale) ontwikkeling. Ik kan de muziek spelen die ik leuk vind. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit welke muziek ik studeer. Henri weet, ook in gemakkelijke stukken, altijd weer een nieuwe uitdaging in te bouwen; de begeleiding die verder uitgewerkt kan worden of een stukje theorie dat erbij past. Allerlei stijlen komen aan bod; klassiek, jazz pop….. Door deze manier van lesgeven speel ik ieder jaar een beetje beter en heb ik altijd plezier in de lessen en het oefenen thuis.”

– Jacqueline

“Ooit een piano aangekocht voor onze dochter. Maar de piano werd niet meer bespeeld, werd alleen door mij afgestoft. Tot ik dacht: ik zou natuurlijk ook pianoles kunnen nemen. Met mijn 53 jaar klopte ik bij Henri aan. Ik had ergens gelezen dat hij ook open stond voor de oudere starter. Dat leek me heel toepasselijk.
En nu ga ik al weer 2 jaar met veel plezier naar de pianoles. Henri sluit aan bij je vaardigheden en interesses. Plezier in muziek maken staat voorop en zo hoort het volgens mij ook.”

– Els

Alle rechten voorbehouden ©
Henri Vonken